Flamengo is na een spannende ontknoping voor het tweede jaar op rij Braziliaans kampioen

26 februari 2021 15:00

Flamengo is erin geslaagd om zichzelf op te volgen als kampioen van Brazilië. Het werd nog een heuse thriller nadat het zelf op de slotspeeldag met 2-1 verloor bij Sao Paolo maar eerste achtervolger Internacional liet zelf de kans liggen tegen met een 0-0 gelijkspel tegen Corinthians.

Ei zo na liep het nog mis voor Flamengo. Nadat het zelf op de slotspeeldag verloor tegen Sao Paolo moest het hopen op een misstap van eerste achtervolger Internacional dat amper twee punten minder telde. 

Verlossing

De spelers van Flamengo verzmelden zich dan maar rond een smartphone op het veld om de ontknoping van de wedstrijd van Interacional tegen Corinthians af te wachten.

Uiteindelijk konden ze ook bij Internacional de zenuwen niet onder controle houden. Zij kwamen niet verder dan een bloedeloos 0-0 gelijkspel tegen Corinthians en verspeelden zo hun kans om nog over Flamengo te wippen in de stand. 

Een collectieve zucht van opluchting werd geslaakt bij Flamengo dat met amper één puntje voorsprong zichzelf opvolgd als kampioen van Brazilië. "Het is een echte lijdensweg geweest, maar we verdienden de titel", zei middenvelder Diego (ex-Juventus en ex-Atletico) achteraf volgens Sporza.

Sam Milde

São Paulo \\ Corinthians \\ Flamengo \\ Internacional
 
 
Reacties.