Zidane steekt de loftrompet over Rode Duivel: "Er zijn veel goede doelmannen, maar wij hebben Courtois"

06 maart 2021 18:46

Real-trainer Zinédine Zidane weet duidelijk wat hij aan zijn doelman Thibaut Courtois heeft. Voorafgaand aan de stadsderby tegen leider Atletico Madrid stak hij de loftrompet voor onze landgenoot.

"Er zijn veel goede doelmannen, maar wij hebben Courtois en die is één van de beste keepers ter wereld", klonk het zaterdag op de persconferentie van Zidane. "Hij heeft al veel progressie gemaakt bij ons en is een belangrijke speler geworden. Dat heeft hij recent ook nog getoond. We zijn heel blij om hem bij ons te hebben."

Titelstrijd

Thibaut Courtois zal zondag in vorm moeten zijn aangezien dan misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op de agenda staat voor De Koninklijke. Ze krijgen dan de ultieme kans om de kloof met competitieleider én stadsrivaal Atletico Madrid te verkleinen tot amper twee punten nadat die de voorbije weken kostbare punten hebben laten liggen. De Rojiblancos hebben wel één wedstrijd minder gespeeld dan Real.

Hopelijk voor trainer Zidane kan Courtois zondag, net zoals de voorbije weken, weer uitpakken met enkele cruciale reddingen wanneer het het in de defensie fout loopt. 

Slaagt Real erin om de titelstrijd in Spanje weer helemaal open te gooien?

Sam Milde

La Liga \\ Atlético Madrid \\ Real Madrid
 
 
Reacties.