Vanhaezebrouck weet waar het fout loopt bij de Buffalo's: "Ik zit ook mijn kas op te vreten"

06 maart 2021 17:20

Het zal niet makkelijk worden voor AA Gent om punten te sprokkelen tegen ploeg in vorm KV Oostende. De Buffalo's mogen zeker niet verliezen om hun kansje op Play-off 2 te behouden. Trainer Hein Vanhaezebrouck verwacht dan ook drive te zien bij zijn spelers.

Gent-coach Vanhaezebrouck is het beu om excuses te zoeken. Dat werd wel duidelijk tijdens zijn persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen KV Oostende.  "Het is gedaan met telkens na een match te zeggen: ‘We weten niet hoe dit komt’. Want dat verhaal heb ik hier al dikwijls gelezen, ook onder de vorige coaches, van spelers die zeggen dat ze niet goed snappen hoe het allemaal kon gebeuren”

“Ik kan u zeggen: ik snap het wél. Ik weet niet wat de vorige coaches hebben gedaan, maar ik heb al héél veel dingen aangegeven waarom het fout liep. Als je dat moet blijven doen, is dat geen goed teken. Ik heb er genoeg van dat men iedere keer afkomt met de story van ‘we weten niet waarom’. Ze weten het maar al te goed", aldus Vanhaezebrouck. 

Croky Cup

Vooral de zwakke tweede helft van de Buffalo's in de verloren bekerwedstrijd (1-0) tegen Eupen zindert nog na bij de Gent-aanhang. "Het was overduidelijk, ook de supporters hebben dat gezien. Zelfs mijn materiaalman heeft er me over aangesproken. Hij heeft begrepen wat ik had gevraagd bij de rust, hij kon de manier waarop de spelers uit de kleedkamer kwamen ook niet snappen”, vertelde de Gent-trainer. 

Play-off 2

Toch weigert Vanhaezebrouck de hoop op te geven. "“Play-off 2 is sowieso nog realistisch”, klinkt het bij hem. Er zijn nog zes resterende matchen waarin nog alles kan gebeuren. De Gentse selectieheer verwacht in ieder geval nog goede prestaties van zijn elftal al is het in het slechtste geval maar voor de eer. Pas daarna wil hij de blik richten op komend seizoen. 

Sam Milde

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.