Jonathan David raakt eindelijk op toerental: "Rijsel is een goede leerschool"

06 maart 2021 12:50

De trein van Jonathan David lijkt eindelijk vertrokken bij Lille. De gewezen Gent-spits kende een moeilijk seizoensbegin maar drukt zich na nieuwjaar steeds meer door in het eerste elftal. Afgelopen woensdag schonk hij zijn team de drie punten tegen Marseille met twee doelpunten. Eindstand 2-0.

Het was woensdagavond lang wachten in het Stade Pierre-Mauroy op doelpunten tijdens het competitieduel tussen Lille en Marseille. Uiteindelijk besliste Jonathan David de partij met twee doelpunten in de slotfase van de wedstrijd. Eindstand 2-0 in het voordeel van Lille dat nu op kop staat in de Ligue 1 met twee punten meer dan het sterrenensemble van PSG. 

Fitheid

David is sinds nieuwjaar alleen maar belangrijker geworden voor Lille. De Canadees scoorde in 2021 al zeven keer in elf wedstrijden. Straffe statistieken die een tijdje op zich lieten wachten mogelijk wegens de fysieke paraatheid van de gewezen Gent-spits. 

"David heeft zelf al toegegeven dat hij met wat overgewicht aan het seizoen begon, onder meer omdat de competitie in België zo vroeg werd stilgelegd door het coronavirus"? zegt Sirik Geffray, kenner van de Ligue 1, aan Sporza.

Die conditionele achterstand is nu volledig weggewerkt. Het feit dat hij vaak laat in de wedstrijd scoort is daar het bewijs van. 

Transfer

Waar de toekomst van David ligt is momenteel nog onduidelijk, maar een verlengd verblijf bij Lille zou niet onlogisch zijn vindt Geffray. "Rijsel is een goede leerschool. Veel clubs spelen nu met een laag blok tegen Rijsel omdat ze het zo goed doen dit seizoen. Bovendien heeft de club veel kans om de Champions League te halen en dat zou een fantastische ervaring zijn voor David. Natuurlijk, als er een club komt die 50 miljoen euro op tafel legt, is hij deze zomer weg uit Rijsel."

David was dit seizoen reeds goed voor 9 doelpunten en 4 assists op 37 matchen over alle competities. Al kunnen we die statistieken ergens ook nuanceren aangezien hij, zeker in het begin van het seizoen, niet al te vaak de volledige negentig minuten vol maakte.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ KAA Gent \\ Marseille \\ Lille OSC \\ Ajaccio
 
 
Reacties.