Staat Francis Amuzu voor kantelpunt in zijn carrière? "Ik zou graag een tiental keer scoren per seizoen, en belangrijke treffers"

06 maart 2021 11:25

RSC Anderlecht won afgelopen weekend op het veld van Standard. Het was vooral onder impuls van een sterke Francis Amuzu dat paars-wit in Sclessin aan het langste eind trok. Met het openingsdoelpunt en een assist kroonde hij zich tot matchwinnaar.

Het deed verschillende mensen even terugdenken aan zijn debuut voor de hoofdmacht van RSCA, ondertussen al drie jaar geleden. Hij trof meteen raak en barstte in tranen uit. De supporters zagen een jeugdproduct pur sang met een neus voor doelpunten, al blijkt dat achteraf juist zijn grootste pijnpunt te zijn.

Dit seizoen trof het 21-jarige jeugdproduct in de Jupiler Pro League nog maar twee keer raak en deelde hij evenveel assists uit. Hierdoor wordt hij door de media meermaals op de korrel genomen en dat zorgt ook voor de nodige schade bij de youngster. Francis Amuzu zag in alle kranten zijn naam verschijnen met als titel: “Niet efficiënt genoeg”. Deze kritiek werkte ook remmend op zijn prestaties vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

Gebrek aan scorend vermogen?

De pijlsnelle flankaanvaller nam een personal coach in dienst die het nodige vertrouwen probeerde op te krikken. Met succes: Francis Amuzu was eerst beslissend in de Luminus Arena, daarna volgden twee doelpunten in de derby tegen Union en nadien ook een treffer en een assist in de belangrijke Clasico tegen de Rouches. Een keerpunt in zijn carrière?

Want men trekt de cijfers van de Belgisch jeugdinternational wel in twijfel, maar daarachter schuilt een totaal verschillend beeld. Zo zette hij dit seizoen zijn ploeggenoten veertienmaal moederziel alleen op weg naar het doel. Wat zou dit geven met een echte killerspits? Meer zelfs, Whyscout duidde hem recent aan als de gevaarlijkste man van Anderlecht.

Op jacht naar eremetaal

Ciske’ zet dus belangrijke stappen in het elftal van Vincent Kompany en hoopt de komende weken zijn vorm te bevestigen. Het wordt stilaan money time in het Lotto Park, ze spelen nog steeds mee voor een plek in play-off 1 en staan op nauwelijks één wedstrijd van de bekerfinale.

Over money time gesproken, rinkelt de kassa opnieuw voor paars-wit? Verschillende buitenlandse ploegen kwamen al eens informeren naar de diensten van Amuzu. Ondanks zijn piepjonge leeftijd heeft hij al 94 wedstrijden voor de hoofdmacht op de teller staan. Daarnaast maakt zijn laag prijskaartje hem interessant, Anderlecht hoopt naar verluidt een prijs tussen de 8 en 10 miljoen euro te ontvangen. Eintracht Frankfurt,  FC Köln, Mainz 05 en Fenerbahçe hebben alvast hun zinnen gezet op zijn komst.

Maar Francis Amuzu, die al sinds zijn vijftiende levensjaar rondloopt op Neerpede, hoopt op een vertrek door de grote poort: “Er zijn geruchten, maar ik wil vertrekken met de nodige successen. Ik wil dat doen na een goed seizoen en als we een prijs hebben gepakt. Ik zou graag een tiental keer scoren op een seizoen, en belangrijke doelpunten”, klonk het in La Dernière Heure.

Seppe Frans

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.