Frédéric Frans mikt op top acht met Beerschot: "Ander kan je niet spreken van een geslaagd seizoen"

06 maart 2021 09:44

Beerschot mag ondertussen zo goed als zeker een streep trekken door PO1. Voor Frédéric Frans is PO2 echt wel van moeten om het seizoen goed te eindigen.

“Na onze prestatie tegen Moeskroen moeten we niet te hoog van de toren blazen, maar we moeten het hoogst haalbare ambiëren” zegt Frédéric Frans aan GVA. “En dat is liefst een plaatsje in de play-offs. Het zou zonde zijn als we na ons mooi seizoen dat niet kunnen bekronen met een plaats bij de eerste acht.”

Dit seizoen was er, als je ziet wie er allemaal bovenin staat, een unieke kans om in PO1 te geraken. “Dan kan je écht spreken van een geslaagd seizoen. En zolang Play-Off 1 mogelijk blijft, mogen we dat niet opgeven. Waarom niet? Voor ploegen zoals OHL, Zulte Waregem, Oostende en Beerschot komt er misschien nooit een grotere kans om bij die eerste vier te eindigen.”

Dat zou ook Europees voetbal kunnen betekenen. “Dat moet niet onze ambitie zijn, maar waarom zou je niet proberen. Dit jaar kan iedereen van iedereen winnen. Aan de andere kant kunnen we straks ook zo 12e of 13e worden. Laten we maar beginnen met de wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Tegen zo'n ploegen hebben we het vaak moeilijk. Als we ons seizoen willen bekronen, moeten we eerst die wedstrijden winnen.”

Bjorn Vandenabeele

Jupiler Pro League \\ Beerschot \\ SK Beveren
 
 
Reacties.