Blijft 1A veel langer met 18 teams in competitie of komt er een BeNeLeague?

06 maart 2021 10:27

Dit seizoen werd in 1A met 18 clubs gespeeld na een juridisch steekspel met Waasland-Beveren. Een deal voor twee seizoenen normaal. Blijft dit echter nog langer van toepassing?

Gisteren hield de Pro League een open debat met de clubs over het competitieformat in 1A en de integratie van beloftenploegen in 1B.

Volgend seizoen moeten er normaal drie zakkers zijn om in 2022 terug te keren naar 16 teams. Voor de kleinere clubs in 1A is dit een bron van kopzorgen. Zij willen dan ook liever dat het format met 18 ploegen behouden blijft. Veel ploegen zijn echter geen voorstel van die grotere competitie.

Voor de beloftenteams in 1B is er dan wel veel interesse. Er zijn zeker zeven kandidaten om hierin mee te gaan, terwijl er eigenlijk maar vier plekjes zijn.

Daarnaast werd ook nog gesproken over het overschakelen naar een onafhankelijke voorzitter die aan geen enkele club verbonden is. Club Brugge hield dan weer een stevig pleidooi om te kijken voor een BeNeLeague. Veel stof tot nadenken dus, benieuwd wat er uit de bus zal komen.

Bjorn Vandenabeele

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.