Moeskroen krijgt drie gouden punten cadeau van Standard na een knullige owngoal

07 maart 2021 15:28

Moeskroen boekt thuis tegen Standard een belangrijke overwinning in de strijd om het behoud. Ondanks dat de Rouches gans de wedstrijd de betere ploeg waren op Le Canonnier blijven ze met lege handen achter. Ze deden zichzelf de das om met een knullig eigen doelpunt. Eindstand 1-0 voor Moeskroen.

Eerste helft

Op een hobbelig en moeilijk bespeelbaar terrein in Moeskroen toonde Standard zich na vijf minuten het eerst gevaarlijk. Klauss kopte bij een hoekschop niet zo gek ver naast. Meteen een eerste  waarschuwing van de Rouches.

Na dik tien minuten voetballen lanceerde Muleka na een goed uitgespeelde aanval Carcela die een-op-een met Moeskroen-doelman Koffi kwam. Die laatste bleef opvallend kalm en dook op het juiste moment in de voeten van de Standard-aanvaller. Een belangrijke tussenkomst van Koffi.

Dan is het wachten op doelgevaar tot iets voor het halfuur. In de 29e minuut kreeg Klauss weer een kopkans maar ook deze keer kon hij de bal niet kadreren. Hij miste het doel met een dikke meter.

In de 37e minuut komt er dan letterlijk een doelpunt uit de lucht vallen voor Moeskroen. De thuisploeg kreeg een cadeautje van Standard nadat Bodart een scherpe voorzet wegbokste tegen de aanstormende Siquet waardoor de bal in eigen doel verdween. 1-0 voor de jongens van Jorge Simao tegen de gang van het spel in.

Standard kon niet meer reageren voor de pauze en zo gingen we rusten op Le Canonnier bij een 1-0 stand in het voordeel van Moeskroen.

Tweede helft

In de eerste paar minuten na de rust volgden er wat halve kansjes langs beide kanten maar in de 54e minuut verstuurde Sissako een heerlijke lange bal op Lestienne die op zijn beurt goed aflegde op Klauss. Maar Koffi was alert en kwam goed uit om de Braziliaan het schieten te verhinderen.

Op het uur viel de bal voor de voeten van Standard-middenvelder Raskin die niet twijfelde en van ver hard uithaalde. De bal week in zijn vlucht nog lichtjes af en Koffi voorkwam de gelijkmaker met een knappe redding.

In de 84e minuut kwam er zowaar nog eens gevaar vanuit het kamp van Moeskroen. Een goede counter na een hoekschop van Standard leidde tot een geplaatst schot van Olinga dat maar net het doel miste. De Rouches kwamen met de schrik vrij.

De jongens van Mbaye Leye kregen in de toegevoegde tijd met Laifis nog een grote kans op de gelijkmaker na een goede voorzet van invaller Balikwisha. De Cyprioot kon de mogelijkheid echter niet verzilveren en kopte hard over het doel van Koffi.

Concusie

Moeskroen pakt drie gouden punten tegen Standard zonder zelf ook maar één schot op doel te hebben gehad. Één blunder bij de Rouches bleek voldoende voor de jongens van Simao om de wedstrijd over de streep te trekken.

Standard was niet efficiënt genoeg en kon hun kansen niet omzetten in doelpunten alhoewel dat de goede prestatie van Koffi daar ook wel iets mee te maken had.