West Brom en Newcastle schieten weinig op met puntje in degradatietopper

07 maart 2021 15:33

Vandaag speelden Newcastle de kelderkraker op het veld van West Brom. Voor West Brom, dat acht punten onder de degradatiestreep staat, lijkt de Championship wel heel dicht bij te komen. Newcastle staat nog drie punten boven degradatie.

Vannamiddag speelden West Brom en Newcastle tegen elkaar. De wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven en eindigde zoals ze begonnen is, op 0-0. Bij de thuisploeg stond Mbaye Diagne aan de aftrap. Diagne speelde vorig seizoen bij Club Brugge en miste de befaamde penalty op PSG. Diagne scoorde al een doelpunt in de Premier League, maar kon vandaag niet overtuigen. 

Steve Bruce miste zijn spits bij Newcastle. Callum Wilson scoorde dit seizoen al enkele belangrijke doelpunten, maar is met een hamstringblessure waarschijnlijk nog een maand buiten strijd. Ook smaakmakers Allan Saint-Maximin en Miguel Almirón konden niet spelen vandaag wegens blessure. 

Joelinton

Joelinton was vandaag de man met het meeste gemaakte doelpunten voor Newcastle dit seizoen. De laatste daarvan maakte hij in november. De geplaagde spits van Newcastle die vorig jaar voor 40 miljoen gehaald werd uit de Bundesliga kon bij Newcastle nog niet overtuigen. Toch moeten we toegeven dat Joelinton vandaag een degelijke wedstrijd speelde. De Braziliaanse spits dwong enkele kansen af, maar scoren lukte niet. 

Zo eindigde de wedstrijd hoe ze begonnen was, met een 0-0 op het scorebord. Beide ploegen schieten daar weinig mee op in de degradatiestrijd. Als Fulham, de 18de in het klassement, vandaag wint tegen Liverpool, komen ze op gelijke hoogte van de Magpies. 

Jelle Ruts

Premier League \\ Newcastle United \\ West Bromwich
 
 
Reacties.