Domper voor Westerlo: dol slot bezorgt Kemphanen duur puntenverlies op het veld van Seraing

07 maart 2021 17:58

Westerlo stond onder druk zondag in 1B. Na het puntenverlies tegen de jonkies van Club NXT moest het winnen in de topper tegen Seraing, wil het nog in aanmerking komen voor de promotie naar de hoogste afdeling.

De Kemphanen leken deze boodschap begrepen te hebben en kwamen al na nauwelijks 77 seconden voetballen op voorsprong. Man in vorm Vetokele onderschepte de bal en zette Cicek moederziel alleen op weg naar het openingsdoelpunt.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg meteen de kans op de gelijkmaker. Een vrije trap week af op de rug van een Westerlo-verdediger, maar doelman Özer bracht redding. Even later probeerde revelatie Mikautadze het met een omhaal, maar zijn poging belandde naast het doel.

Westerlo leek met een driepunter weer richting het Kuipje te trekken, maar in het slot zette Seraing alsnog de gelijkmaker op het bord. Een voorzet werd verlengd richting de tweede paal waar Gueye de 1-1 eindstand binnentikte, enkele minuten later ontving hij nog de rode kaart wegens een stevige duw in de zij van Janssens. Westerlo kwam in de toegevoegde tijd nog dicht bij de winning goal. In de kluts spatte de bal uiteen op de lat, maar het tweede doelpunt bleef uit.

Een ferme domper dus voor de jongens van Bob Peeters: ze kregen de ultieme mogelijkheid om zich in de stand op een tweede plaats te zetten, maar zagen dit in het slot nog verkeerd uitdraaien. Seraing telt dus nog steeds drie punten meer.