10 Cercle spelers zetten grote stap richting redding en pakken 6 op 6 na winst tegen OHL

10 april 2021 18:08

Cercle Brugge heeft op de voorlaatste speeldag een heel belangrijke stap gezet richting redding. De thuisploeg viel tegen OHL na een halfuur met tien man maar slaagde erin om dan nog driemaal te scoren.

Cercle kwam als beste uit de startblokken. In twee verschillende aanvallen kon het maar liefst vijfmaal richting het Leuvense doel trappen. Eenmaal moest Romo tussenkomen, verder zat er altijd iemand van de bezoekers tussen om een doelpoging te verhinderen.

Leuven probeerde vooral langs de rechterflank voor gevaar te zorgen maar slaagde daar niet in. Thomas Henry probeerde het dan maar alleen aangezien er geen steun kwam, maar Bates kon nog op tijd redding brengen.

Rode kaart hypothekeert wedstrijd Cercle niet

Na iets meer dan een halfuur voetballen gaat Leuven-speler Asante op de grond liggen na contact met Hoggas. Scheidsrechter D'Hondt had niets gezien maar de VAR wel. Na het bekijken van de beelden besloot D'Hondt om Hoggas rood te geven wegens een slag in het gezicht van Asante.

Cercle liet zich echter niet doen met tien man en kwam ook nog op voorsrong. Deman lokte enkele verdedigers naar zich toe en werd dan ten val gebracht. Ugbo pikte de bal op aan de rand van de zestien, liep het strafschopgebied in en werkte koelbloedig af.

Cercle blijft drukken met 10

Brys moest tijdens de rust noodgedwongen van doelman veranderen nadat Romo zich geblesseerd had en bracht met Schrijvers een extra aanvallende impuls tussen de lijnen.

Maar helpen deed het niet voor de Leuvenaars, die heel onmondig blven in de zestien van Cercle. Bij de thuisploeg bleef het goed gaan, zelfs met 10 man. Een gekraakt schot werd door Deman (bewust?) gedevieerd in de 16. Daar reageerde spitsbroer Ugbo sneller dan de OHL-verdediging om zijn tweede van de namiddag binnen te prikken.

OHL bleef de hele wedstrijd onmondig en liet tijdens de wedstrijd slechts twee schoten tussen de palen noteren. De tien tegenstanders daarentegen wel. Ze vingen de bezoekers goed op om dan uit te halen in de omschakeling. Een van die omschakelingen leverde een counter op waaruit uitgerekend Taravel kon scoren. De kapitein van Cercle had sinds februari niet meer gespeelt en werkte de frustratie van zich af bij zijn doelpunt.

In de slotfase werd een eerredder van OHL door de neus geboord door Didillon. De Cercle-doelman reageerde enorm sterk op een poging van Henry.

Door de overwinning kan Cercle al zeker niet rechtstreeks degraderen. Moeskroen kan de voorlaatste plaats nog doorgeven aan de vereniging maar moet daarvoor al winnen tegen Antwerp en Club Brugge.

Jelle Heyman

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge \\ OH Leuven
 
 
Reacties.