AA Gent gaat op zoek naar driepunter tegen geplaagd STVV

25 juli 2021 11:00

Na de ruime zege in de voorronde van de Conference League is AA Gent vastbesloten om ook in de Jupiler Pro League te starten met een driepunter. Slachtoffer van dienst moet STVV worden, waar de fans hun ongenoegen al lieten blijken omwille van het uitblijven van broodnodige versterkingen.

STVV kende een woelige voorbereiding en start met de nodige vraagtekens aan het seizoen. Ook vorig jaar was AA Gent de eerste tegenstander van de Kanaries. STVV won toen met 2-1, het begin van het einde van Jess Thorup.

Quasi alle prognoses dichten STVV een moeilijk seizoen toe. Nieuwbakken coach Bernd Hollerbach trok al enkele keren aan de alarmbel: de broodnodige versterkingen laten op zich wachten.

Tot overmaat van ramp is aanvoerder en aanjager Steve De Ridder nog niet helemaal fit. De Gentenaar zit wél in de selectie, maar de coach van STVV gaf aan dat hij wellicht niet zal starten.

AA Gent won donderdag op een drafje van het Noorse Valerenga (4-0) in de voorronde van de Conference League. De Buffalo's willen een beter seizoen draaien dan de vorige jaargang en dus kan er maar beter gewonnen worden in Stayen.

EK-gangers Yaremchuk en Bezus zijn er nog steeds niet bij. Hetzelfde geldt voor Owusu, die weldra vader wordt. Alexandre De Bruyn haalde de selectie tegen zijn ex-club dan weer niet. Goed nieuws is dat Laurent Depoitre terug bij de selectie werd gehaald.

Aftrap: 21u00

Scheidsrechter: Jan Boterberg

Stadion: Stayen

Aantal toeschouwers: 2000

Volg de wedstrijd tussen STVV en AA Gent live op voetbalkrant.com

De competitie ook goed beginnen? Check zeker BetFIRST voor de meest interessante odds en waag uw kans!

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ STVV
 
 
Reacties.