Nainggolan ziet de reden waarom de Rode Duivels geen succes boeken: "België wint enkel als het goed speelt"

15 oktober 2021 09:18

Radja Nainggolan ging in de Cooke en Verhulst Show ook dieper in op de Rode Duivels. Een afgesloten hoofdstuk voor hem, maar hij volgt de nationale ploeg - waar heel wat vrienden van hem zitten - nog steeds. En hij kwam met één vaststelling: "Ze kunnen niet meer knokken."

“Ik zag nooit echt een ploeg zoals bijvoorbeeld Italië dat wel was. Italië had helemaal niet dezelfde individuele kwaliteiten. Maar als Lukaku, De Bruyne of Hazard niet in de match zitten, komt er niks van en stelt het allemaal niet veel voor. Bij Marc Wilmots zag je een ploeg knokken, want het moet niet altijd mooi zijn. Soms mag het er harder aan toegaan - kijk naar Antwerp. Maar België wint enkel als het goed speelt. Als er moet gevochten worden lukt het niet", klonk het.

Zijn periode bij de Rode Duivels zit erop nadat hij in 2018 te horen kreeg van Roberto Martinez dat hij niet mee mocht naar het WK in Rusland. "Volgens mij had ik verdiend erbij te zijn op het WK 2018. Of het nu was als basisspeler, om op de bank te zitten of in de tribune, volgens mij hoorde ik bij de 26 geselecteerden. Martínez zei tegen mij dat hij me als basisspeler zag, maar me niet selecteerde omdat hij me niet dezelfde rol kon geven zoals bij AS Roma. Dikke zever toch? Neem me dan mee voor op de bank?” 

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ België
 
 
Reacties.