Kogel is door de kerk: KRC Genk-KV Mechelen uitgesteld, met dank aan nieuw covid-protocol

18 januari 2022 18:22

Woensdagavond zouden KRC Genk en KV Mechelen elkaar treffen in een vooruitgeschoven wedstrijd van de 24ste speeldag. Eens te meer gooit corona roet in het eten. Conform het (nagelnieuwe) Covid-19 protocol werd de partij op vraag van KV Mechelen uitgesteld.

KRC Genk haalde onlangs zijn slag thuis en liet zijn wedstrijden tegen KV Mechelen en OHL verplaatsen. De Limburgers zouden eind januari immers een tiental spelers moeten missen.

De wedstrijd tegen KV Mechelen stond op woensdag 19 januari op het programma, maar door een coronagolf is de partij uitgesteld naar een nog te bepalen datum.

Afgelopen weekend gaf KV Mechelen nog forfait tegen OHL nadat het verzoek tot uitstel verworpen was. Door een aanpassing van het Covid-19 protocol, dat dinsdagmiddag unaniem goedgekeurd werd door de Algemene Vergadering van de Pro League, werd het verzoek van Malinwa dit keer wel aanvaard.

Uitstel mogelijk als:

1) Wanneer zeven positieve gevallen die voor hun club minstens 30 procent van alle wedstrijdminuten dit seizoen hebben afgewerkt. De voorwaarde dat de besmette spelers tot de Squad Size List A moeten behoren, wordt geschrapt.

2) Wanneer er twee of meer doelmannen een positieve coronatest afleggen, kunnen clubs uitstel vragen. Dat kan weliswaar enkel wanneer het minstens de keeper met de meeste speelminuten óf de doelman in de laatste officiële competitiewedstrijd betreft. De voorwaarde dat de besmette keepers tot de Squad Size List A moeten behoren, vervalt. Clubs krijgen na deze reglementswijziging 24 uur de tijd om een exhaustieve lijst van drie doelmannen door te geven.

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.