Sambi Lokonga schrok wat van het niveauverschil: "Ik zal elke match, elk jaar, beter worden"

18 januari 2022 08:39

Albert Sambi Lokonga heeft zijn ups en downs gekend bij Arsenal dit seizoen. Normaal voor een jonge gast die vanuit België naar een topploeg uit de Premier League gaat. "Het niveauverschil was immens", geeft hij aan op de website van zijn club.

Anderlecht verkocht de middenvelder voor 17,5 miljoen euro tijdens de zomer. "Een paar dagen voor de start van het seizoen kreeg ik van de voorzitter van Anderlecht te horen dat Arsenal geïnteresseerd was. Ik heb geen seconde getwijfeld. "Ik ben er klaar voor", zei ik", vertelt hij in een interview met de clubmedia. "De overstap vanuit België was niet eenvoudig. Ik ben voor het eerst naar het buitenland verhuisd, naar Londen dan nog. Maar iedereen zorgt goed voor mij en dat maakt het makkelijker."

De Premier League is wel meer dan één stapje hoger dan de Jupiler Pro League. "Het verschil met de Belgische competitie is ook zó groot. Ik twijfelde nog of de Premier League de beste competitie ter wereld is, maar nu kan ik dat bevestigen. Ik had wat tijd nodig om mij aan te passen en ben me nog altijd aan het aanpassen. Ik zal elke match, elk jaar, beter worden."

Johan Walckiers

Premier League \\ Arsenal
 
 
Reacties.