STVV kan tegen zwalpend Seraing grote stap richting behoud zetten

22 januari 2022 11:07

STVV ontvangt zaterdagavond in een leeg Stayen Seraing. De Kanaries kunnen de kloof met Seraing, de voorlaatste in de stand, uitdiepen tot acht punten en zo een grote stap richting het behoud zetten.

Op de vorige speeldag ging STVV kansloos onderuit op het veld van Club Brugge. In de thuiswedstrijd tegen Seraing staat er wel weer druk op de ketel voor de Kanaries, die amper een van haar laatste zeven competitiewedstrijden winnend konden afsluiten.

Bovendien aast STVV op eerherstel, nadat de vorige twee ontmoetingen met Seraing verloren gingen. Zowel in de competitie als in de Croky Cup trokken Les Métallos aan het langste eind.

Bij Seraing gaat het stilaan van kwaad naar erger. Les Métallos verloren hun laatste zes wedstrijden. Hun laatste zege dateert van 27 november, tegen... Sint-Truiden. Tot overmaat van ramp kwam Seraing in zijn laatste vijf wedstrijden niet tot scoren.

In de stand telt Seraing voorlopig vier punten achterstand op Zulte Waregem, dat op de veilige zestiende plaats staat. Wil Seraing barrages ontlopen, dan moet de kentering dringend worden ingezet. Waarom niet vanavond op Stayen?

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Arthur Denil. Lothar D'hondt werd aangeduid als vierde ref, terwijl Nicolas Laforge VAR van dienst is.

Gokje wagen? Check dan zeker BetFIRST voor de meest interessante odds!

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ STVV \\ Seraing
 
 
Reacties.