Gesprekken met De Mil zijn al opgestart: het zou de ideale oplossing zijn met het oog op de toekomst van De Mil


Foto: © photonews 22 maart 2024 13:00

Zonder veel onverwachte gebeurtenissen wordt Rik De Mil de nieuwe coach van Charleroi. Dat hij in pole position lag, was al geweten, maar nu heeft Charleroi ook de gesprekken opgestart met de ex-coach van Westerlo.

Had het bestuur van Charleroi dinsdag al een opportuniteit gezien toen bekend werd dat De Mil ontslagen werd bij Westerlo? In ieder geval volgde het ontslag van Felice Mazzu niet veel daarna. 

De Mil heeft al eerste verkennende gesprekken met de Carolo's achter de rug en dit weekend wordt er normaal gezien verder gesproken. De spelerskern krijgt immers vrijaf en maandag zou Charleroi al een nieuwe coach willen hebben.

De play-downs beginnen pas op 6 april, maar er ligt wel wat werk op de plank. Charleroi houdt echter ook nog andere opties in het oog moesten de gesprekken op niets uitdraaien. 

Voor De Mil zou het alvast de ideale oplossing zijn. Het ontslag bij Westerlo zou hij anders nog even met zich meedragen. En als hij ook Charleroi uit het degradatiemoeras haalt, zou hij er zelfs een reputatie aan overhouden.

De trainer die twee clubs in één seizoen van degradatie heeft gered. Dat staat mooi op het CV van een beginnend trainer. En wat er gebeurde in Westerlo-Genk zou dan wel een stille dood sterven.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Westerlo
 
 
Reacties.