Bursaspor komt verplichtingen dan toch na, Club Brugge mag vrije transfer De Sutter vergeten

29 januari 2016 19:34

Club Brugge zal Tom De Sutter niet als vrije speler naar West-Vlaanderen kunnen halen. De aanvaller is op het nippertje betaald door Bursaspor. Al valt een transfer natuurlijk niet uit te sluiten.

Tom De Sutter werd de voorbije dagen meermaals gelinkt aan een terugkeer naar Club Brugge. "Het klopt dat er al contacten geweest zijn", gaf ook Michel Preud'homme de potentiële transfer toe.

De reden is simpel. De Sutter komt amper aan spelen toe in de Turkse Süper Lig. Maar dat is niet alles. Bursaspor kampt met financiële problemen en kon de voorbije maanden het loon van de aanvaller niet betalen. De Sutter schreef hieromtrent de club aan via zijn advocaat.

Als de facturen voor maandag niet waren betaald, kon onze landgenoot zijn contract eenzijdig verbreken. Blauw-zwart was door de reglementen dan weer de enige (een speler mag slechts voor twee clubs per seizoen spelen, nvdr.) mogelijke nieuwe bestemming binnen Europa.

Bursaspor komt verplichtingen dan toch na

Onze redactie vernam intussen dat Bursaspor de financiële verplichtingen op het nippertje is nagekomen. Een transfer is nog steeds mogelijk, maar dan zal de Belgische vicekampioen in de geldbuidel moeten tasten.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Sporting Lokeren \\ Bursaspor
 
 
Reacties.