Anderlecht verandert geweer van schouder: zo willen ze transferzomer tot goed einde brengen

21 mei 2016 20:09

Het geweer wordt van schouder veranderd bij Anderlecht. De transferzomer van paars-wit gaat er heel anders uitzien dan de voorbije jaren. De scouting wordt serieus opgewaardeerd.

En dat zal ook tijd worden, want bij diezelfde scouting vroeg men zich al af wat eigenlijk hun rol was in het transferbeleid van Anderlecht. De voorbije jaren mochten ze enkel jonge talenten voor de jeugdploegen aanbrengen. De rest - Trezeguet uitgezonderd - werd door 'bevriende' managers aangeboden en gezocht.

Binnen Anderlecht is er nu de beslissing genomen om diezelfde scouting belangrijker te maken. Gunter Vanhandenhoven, de huidige teammanager, zal er volgend seizoen meer verantwoordelijkheden bijkrijgen en een link vormen tussen bestuur en scouting. Anderlecht zette immers te veel in op bekende namen, waardoor er te veel geld werd uitgegeven.

Niet direct naar Zuid-Amerikaanse markt

De bedoeling is om ervaren mannen te vinden die direct een meerwaarde kunnen bieden en die haalbaar zijn. Daarvoor zal er ook buiten Europa gekeken worden. In die optiek wordt in eerste instantie de Zuid-Amerikaanse markt wat opzij geschoven aangezien die jongens meestal een aanpassingsperiode nodig hebben.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.