KV Oostende moet op Daknam thuismatchen spelen, Charleroi in het Astridpark

07 april 2016 19:04

Oostende zit - ondanks het verlies tegen Club Brugge - nog steeds op Europese koers. Maar de Licentiecommissie van de KBVB had vandaag toch redelijk slecht nieuws voor hen. Club Brugge, Anderlecht, Gent, Genk en Lokeren mogen Europees thuisspelen, KVO is één van de zes clubs die dat niet mogen.

Elf eersteklassers kregen maandag een licentie voor Europees voetbal, vijf daarvan mogen dus in eigen huis spelen. De andere zes moeten uitwijken indien ze Europees voetbal halen. KV Oostende moet voor matchen van UEFA-competities afzakken naar het Daknam-stadion in Lokeren.

KV Mechelen en KSC Lokeren zelf spelen ook Europees voetbal op Daknam. Beide clubs strijden in groep B van Play-off II voor een ticket voor de voorrondes van de Europa League. Waasland-Beveren werkt zijn (mogelijke) Europese thuismatchen af in het Koning Boudewijn-stadion. Sporting Charleroi emigreert naar het Constant Vanden Stock-stadion van RSC Anderlecht, waar ook paars-wit zelf zijn thuisduels zal spelen.

Nog geen licentie voor vijf clubs

Club Brugge voetbalt in het Jan Breydel-stadion, de Ghelamco Arena voldoet aan de Europese voorwaarden voor landskampioen AA Gent en ook KRC Genk mag tegenstanders uit Europa in de eigen Cristal Arena ontvangen.

Bekerwinnaar Standard Luik is als enige club al zeker van Europees voetbal, maar kreeg nog geen licentie. Ook Zulte Waregem, KV Kortrijk, STVV en Moeskroen-Péruwelz wachten nog op het verdict van de Licentiecommissie.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ KV Oostende
 
 
Reacties.