Hasi heeft de oplossing voor het kansenprobleem van Anderlecht

08 april 2016 15:40

Anderlecht won tegen Genk met een gelukje. Besnik Hasi vond dat daar deze week veel te veel nadruk werd op gelegd. "Zijn wij soms de enigen die met geluk wonnen?", vroeg hij zich af. In ieder geval wil hij het zover niet meer laten komen.

Op de vraag of nu Tielemans en Defour samen gaan spelen, gaf Hasi geen duidelijk antwoord. "Ik ga die keuzes maken. Waarom denken jullie dat? Omdat we zo getraind hebben? (lacht) Ze kunnen samenspelen, maar het valt ook af te wachten hoe Zulte Waregem gaat spelen. Zij hebben hun opstelling gevonden."

Maar het blijft een feit dat Anderlecht tegen Genk bijzonder weinig kansen kon creëren. "Ja, dat lees ik al heel de week. Zijn wij soms de enigen die met een own goal gewonnen hebben? (verwijzend naar Club Brugge, nvdr.) Ik besef wel dat er te weinig beweging in zat. We hadden bepaalde patronen getraind, maar die kwamen er niet uit op de match", aldus Hasi.

Djuricic? Hij legt zichzelf enorme druk op - Besnik Hasi

Maar hoe gaat hij dat nu oplossen? Want met Okaka heeft Hasi een spits die soms ver van de zestien te vinden is. "Dat weten we en dat ga je ook niet veranderen bij Stefano. We moeten ervoor zorgen dat er meer mensen in zijn rug lopen."

En dan wordt er automatisch gekeken naar de flankaanvallers en Filip Djuricic. Die laatste blijft maar op zoek naar zijn eerste goal. "Hij zit daar ook mee. Vanaf dat de match begint, legt hij zichzelf enorme druk op. Dat maakt mee dat zijn acties niet altijd lukken. Hij mist soms die frisheid in de laatste meters. Eén goal kan hem bevrijden, want hij kan enorm goed voetballen, dat zien we elke week."

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.