Ziet Wilmots geen verdediger over het hoofd? In Genk loopt er namelijk een hele goeie!

09 april 2016 21:23

Bij de Rode Duivels zijn er nogal wat twijfelgevallen in de verdediging. Vincent Kompany wordt het grootste vraagteken en ook Thomas Vermaelen is een risico. Daarbij blijft het vreemd dat Christian Kabasele niet in de running lijkt.

We spraken er gisteren nog over met enkele collega's. Ook zij vonden het raar dat Kabasele blijkbaar zelfs niet in beeld is bij de Rode Duivels. De verdediger, die in 2014 overkwam van tweedeklasser Eupen, gooit immers hoge ogen in de Cristal Arena. Defensief heel betrouwbaar en goed in de opbouw. "Minstens even goed als Bjorn Engels", vindt men in Genk.

Kabasele houdt zich staande tegen elke spits: groot en sterk of klein en vinnig

En we kunnen hen moeilijk ongelijk geven als we de 1m87 grote centrale verdediger aan het werk zien. Hij draagt als 25-jarige de afweer van de Limburgers. In Genk denken ze ook dat hij op termijn hun volgend goudhaantje moet worden dat de clubkassa serieus gaat spijzen. Kabasele houdt zich immers staande tegen elke spits die ze hem voorschotelen, of hij nu groot en sterk of klein en vinnig is.

Zou Marc Wilmots niet eens een kijkje moeten gaan nemen in de Cristal Arena? Al was het om hem toch te laten weten dat hij in het oog gehouden wordt. "Ik heb de ambitie om voor de Rode Duivels te spelen. Het EK? Waarom niet", liet hij enkele maanden geleden nog weten.

Johan Walckiers

KRC Genk
 
 
Reacties.