Butelle pakt een héél belangrijke strafschop, maar zijn reactie is geniaal: "Ja, ik moest maar één bal pakken"

09 april 2016 20:51

Club Brugge gaf KAA Gent vanavond een mokerslag van jewelste, maar zonder Ludovic Butelle had het zaakje er helemaal anders uitgezien. Eén ding is zeker: Sven Kums zal vanavond van de blauw-zwarte doelman dromen. Of zou het een nachtmerrie zijn?

Felipe Gedoz had Jan Breydel - via het been van Stefan Mitrovic - een delirium bezorgd, maar Sébastien Delferière legde de bal nagenoeg onmiddellijk daarna op de stip. Ludovic Butelle sloeg de elfmeter van Sven Kums uit zijn doel.

"Het was eigenlijk de enige bal die ik moest pakken", lacht de doelman van Club Brugge de tanden bloot. "Zo'n strafschop is eigenlijk een psychologisch spelletje tussen trapper en doelman. En ik heb gewonnen, hé." (knipoogt)

Bovendien kroonde Butelle zich tot matchwinnaar voor de blauw-zwarte spionkop. "Dat maakte het allemaal extra leuk en zo ongelooflijk intens. De fans gingen uit hun dak. Zo kan een doelman dus ook eens beslissend zijn."

KAA Gent uitgeteld? Ze zijn gewoon een concurrent zoals RSC Anderlecht, KRC Genk,... - Ludovic Butelle

Club telt zo al zeven punten voorsprong op de Buffalo's. "Maar de weg is nog lang. Of Gent is uitgeteld in de titelstrijd? Dat wil niets zeggen voor ons, hé. Ze zijn gewoon een concurrent zoals RSC Anderlecht, KRC Genk,..."

Redactie

Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.