Wie is de populairste in de Jupiler Pro League? Deze shirtjes gaan het vaakst over de toonbank in de fanshop

09 april 2016 07:50

Heel wat supporters kopen bij aanvang van een nieuw seizoen een shirt van hun favoriete ploeg. Maar welke spelers zijn nu eigenlijk het populairst in de Jupiler Pro League?

Op die vraag zocht de Franstalige krant La Dernière Heure een antwoord. De krant ging ten rade bij de Waalse clubs (Standard, Charleroi en Moeskroen) en vroeg ook om uitleg bij RSC Anderlecht en Club Brugge.

Standard

Bij Standard is Junior Edmilson met voorsprong de populairste speler. De Braziliaanse Belg speelt nog maar een paar maanden op Sclessin, maar shirtjes met zijn naam erop gaan het vaakst over de toonbank in de fanshop van Standard. Maar liefst op 60% van de verkochte shirts prijkt de naam van Edmilson. Ook Dossevi, Trebel, Valdes en Santini zijn populair.

Club Brugge

En bij Club Brugge? Daar is Jelle Vossen de populairste. Volgens de krant heeft dat veel te maken met zijn profiel. Vossen is een aanvaller, een Belg én een nieuwkomer dit seizoen.

RSC Anderlecht

Bij paars-wit zijn Youri Tielemans, Dennis Praet en Steven Defour samen goed voor 60% van de verkochte shirts. Ook Alexander Büttner en Stefano Okaka zijn vaak gevraagde namen op een truitje van Anderlecht.

Sporting Charleroi

Shirts met de naam van Jérémy Perbet op gaan op Mambourg het vlotst over de toonbank. Voorts is ook David Pollet – eveneens een aanvaller – populair.

Moeskroen

“Het merendeel van de shirts die bij ons wordt verkocht, hebben geen naam of nummer. Van de shirts met een nummer is Anice Badri de meest populaire naam”, klinkt het bij Les Hurlus.

Timothy Collard

Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.