Zulte Waregem kan Club Brugge in een zetel zetten, alles of niks voor Anderlecht

10 april 2016 11:00

Kan Club Brugge straks al op twee oren slapen? Veel hangt af van Anderlecht. De Brusselaars mogen geen punten verliezen op het veld van Zulte Waregem of de titelstrijd lijkt na twee speeldagen in play-off 1 al gelopen. Paars-wit onder druk...

Anderlecht won twee keer vrij makkelijk tegen Zulte Waregem dit seizoen, maar de omstandigheden zijn nu anders. Zulte Waregem heeft amper druk, terwijl die bij paars-wit torenhoog is. Als er straks verloren wordt of gelijkgespeeld, bedraagt de kloof met Club al zeven of zes punten. En dat is veel, héél veel. Vraag het maar aan AA Gent.

Anderlecht leefde daarbij niet zonder zorgen naar de confrontatie met de West-Vlamingen toe. Olivier Deschacht is nog steeds twijfelachtig met de buikspieren en zal zo goed als zeker op de bank beginnen. Matias Suarez en Leander Dendoncker zijn er ook nog steeds niet bij, net als Ezekiel.

Vragen over het middenveld

En dan is er nog de vraag over het middenveld. Gaat Hasi straks met Defour en Tielemans beginnen en laat hij Badji aan de kant? Of moet Djuricic plaatsruimen? Of zit Tielemans weer op de bank? Hasi liet niet in zijn kaarten kijken. Hij wil het zo onvoorspelbaar mogelijk houden.

Feit is dat er straks wel kansen gecreëerd moeten worden en tegen Genk viel te zien dat er niet al te veel creativiteit in de ploeg zat. "Bij Zulte Waregem staat er een systeem", erkende Hasi. "Ze kunnen goed voetballen en hebben goeie voetballers op het middenveld. Leye kan een bal bijhouden en achteraan staat er nu een blok."

Bij Zulte Waregem loopt Thiam er niet bij, wat toch een serieuze aderlating is.

Een gokje straks?

Het ziet er niet naar uit dat Unibet zoveel geloof heeft in Anderlecht, want winst van Zulte Waregem levert een winst van 3,8 keer je inzet op. Maar er zijn nog leuke mogelijkheden. Als u bijvoorbeeld wedt dat de thuisploeg bij de rust voorstaat en het toch nog een gelijkspel wordt, krijgt u 15 keer uw inzet terug. Ga hier uw gratis bonus ophalen.

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.