Marc Wilmots, deze man moet altijd mee naar het EK... Maar is dat wel mogelijk?

10 april 2016 09:14

Luxeproblemen. Marc Wilmots kan er dezer dagen over meespreken. De bondscoach van de Rode Duivels moet over een aantal weken belangrijke knopen doorhakken. Wie gaat wel en wie gaat niet mee naar het EK? Het wordt niet makkelijk...

Vooral in de voorhoede zal Wilmots hartverscheurende keuzes moeten maken. Met Christian Benteke, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi én Divock Origi beschikt de selectieheer over vier aanvallers die zeker en vast aanspraak kunnen maken op een selectie voor het EK.

De statistieken van Lukaku en Batshuayi spreken voor zich, terwijl Benteke ondanks een moeilijk seizoen nog steeds in de bovenste schuif van Wilmots ligt. Maar wat dan met Origi? De technisch vaardige spits werkte de voorbije maanden keihard en krijgt bij Liverpool steeds meer kansen van Jürgen Klopp.

Fellaini een 'uniek profiel'? En Origi dan?!

Als Wilmots in het geval van Fellaini spreekt over een ‘uniek profiel’, dan beschikt ook Origi over een uniek profiel. In tegenstelling tot Batshuayi, Lukaku en Benteke kan je de jonge aanvaller van Liverpool ook als flankaanvaller uitspelen. Origi kan zich door zijn geweldige techniek meer dan zomaar uit de slag trekken op de flank.

Bovendien beschikt Origi – in tegenstelling tot zijn concurrenten – ook over die ene flits, die een moeilijke wedstrijd op een toernooi kan openbreken. De zoon van gewezen Genk-speler Mike kan makkelijk een mannetje uitschakelen en op die manier uit het niets gevaar stichten.

Hoewel Origi nog steeds maar 20 jaar oud is, heeft hij toch al een WK achter de rug. In Brazilië bewees Origi overigens dat hij allesbehalve snel onder de indruk is van de omstandigheden. Ook op zijn 18e deed Origi al gewoon zijn ding tussen de grote jongens.

Deze Origi moet er op het EK altijd bij zijn

Als Origi zich op deze manier blijft ontwikkelen, dan moet hij eigenlijk altijd mee naar het EK. Omwille van zijn technische kwaliteiten, zijn onvoorspelbaarheid én zijn polyvalentie.

Maar wat doet Wilmots dan met die andere spitsen? Lukaku kan je niet meer links laten liggen, maar kan je dat dan wel met Benteke – hij miste al het WK na een blessure – of met Batshuayi? Het zal moeten blijken.

Timothy Collard

Premier League \\ Marseille \\ België
 
 
Reacties.