Leekens haalt loftrompet boven voor Overmeire: "Zo bescheiden, maar wat een clubspeler"

14 april 2016 10:24

De spelers die doorheen hun carrière voor amper één club uitkomen... Ze zijn erg schaars. Killian Overmeire behoort tot het selecte clubje en Georges Leekens heeft dan ook niets dan lof voor zijn aanvoerder.

“Wat een clubspeler, hé. Hoe hij op het einde van de reguliere competitie speelde tegen Westerlo en Genk… Dat was top”, aldus Leekens in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Toch was Overmeire niet altijd dé drijvende kracht achter Lokeren. “Ik heb hem destijds leren kennen als een beginnende profvoetballer. Hij was toen een wat aarzelend iemand, een zenuwachtig – zeer zenuwachtig – persoon. Of hij toen een leider was? Neen. Nog niet. Dat is door de jaren heen gegroeid.”

"Er is meer dan alleen de voetballer Overmeire" - Georges Leekens

Leekens ziet verschillende redenen voor het leiderschap van Overmeire. “Door heel hard te werken, over een fantastische fysiek en een goede plaatsing te beschikken en heel bescheiden te blijven, staat Killi waar hij nu staat. Hij is – zonder grootspraak – een dominante speler op het veld en in de kleedkamer geworden.”

Maar dat is volgens de coach van Lokeren nog niet alles... “Er is meer dan alleen de voetballer Overmeire. Ik apprecieer Killian enorm als voetballer, maar ook als mens.”

Timothy Collard

Sporting Lokeren
 
 
Reacties.