Het heeft echt maar een haar gescheeld: "Ik zou bij wijze van spreken morgen de coach van Standard willen zijn, maar..."

15 april 2016 19:51

Eric Gerets is dan wel op rust, maar de voormalige Rode Duivel is nog steeds de meest succesvolle Belgische trainer uit de geschiedenis. Het was zijn droom om bij Standard en de Rode Duivels aan de slag te gaan, maar...

Club Brugge, VfL Wolfsburg, Galatasaray, Olympique Marseille,… We willen maar aantonen: Eric Gerets werkte voor tal van topclubs. Het was zijn droom op zijn loopbaan te eindigen bij Standard, maar dat kwam er niet meer van.

”Het was mijn absolute prioriteit om aan de slag te gaan bij Standard”, vertelt Gerets in Het Laatste Nieuws. ”Ik wou eindigen waar alles begonnen was. Ik heb er een tijdje over zitten brainstormen, maar mijn gezondheid (na hersenbloeding, nvdr.) laat het niet toe.”

Het was mijn absolute prioriteit om aan de slag te gaan bij Standard - Eric Gerets

”Ik zou bij wijze van spreken morgen de coach van Standard willen zijn, maar niet onder deze omstandigheden. Ook Marseille en Galatasaray klopten onlangs een keertje aan, maar ik wil niet nog eens die risico’s nemen.”

Gerets werd in het verleden ook talloze keren gelinkt aan de Rode Duivels. ”En ik had dat graag gedaan. Het is een eer om voor je land te werken, hé. Vooral het werk van Guy Thys heb ik altijd geapprecieerd. Maar om dezelfde redenen zal dat niet meer lukken.”

Redactie

Standard
 
 
Reacties.