Ploegmaats en coach lyrisch over Mbaye Leye: "Daarom hoort hij bij de echte grote"

15 april 2016 20:42

Zulte Waregem heeft er al een goed seizoen opzitten en probeert ook in play-off 1 nog een scherprechter te spelen. Absolute monsieur in het verhaal is Mbaye Leye. Zelf blijft 'Mister play-off' bijzonder bescheiden, maar teammaats en coach zijn lyrisch.

"Ik ben maar een deeltje van het radarwerk", aldus Leye zelf. "Ik scoor de laatste weken opnieuw vlot, maar ik werk ook enorm veel voor het team. Essevee is een ploeg waarbij ook de diepe spits moet verdedigen."

Maar Steve De Ridder was veel lyrischer: "Hij is op zijn 34e in de flow van zijn leven. Ik ben de laatste maanden echt onder de indruk van wat hij nog allemaal klaar weet te spelen. Hij is een waardige kapitein, chapeau voor wat hij allemaal doet."

Leye heeft wat niet veel mensen of voetballers hebben - Francky Dury

Ook Francky Dury is onder de indruk: "Leye heeft iets wat niet veel mensen of voetballers hebben. Hij is een leider, hij is een winnaar, hij heeft persoonlijkheid én hij heeft altijd een plan of een doel."

Conclusie? "Dat zijn de grote voetballers. En of hij dan 31, 34 of 38 is maakt bitter weinig uit. Hij is een grote meneer en heeft zeker zijn waarde. Hoe hij de focus op play-off 1 legde een aantal maanden geleden? Dat doen er niet veel."

Aernout Van Lindt

KRC Genk \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.