Peeters en Leko vs. Hasi en Preud'homme: welke coaches zijn zeker van hun job en welke niet?

15 april 2016 11:47

STVV haalde donderdag Ivan Leko binnen als T1 en ook W-Beveren en Westerlo besloten langer door te gaan met redders Stijn Vreven en Bob Peeters. Maar welke andere coaches uit eerste klasse zijn zeker van hun job?

Zeker

Een heuse trainerscarrousel hoeven we in de zomer niet te verwachten. Hoofdtrainers als Ferrera, Leekens en De Boeck streken pas in de loop van het seizoen neer bij hun club en presteerden daar prima. Patrick De Wilde stapte dan weer recent nog in het Kortrijkse avontuur.

Vanderhaeghe en Dury loodsten hun team naar PO1 en legden daarmee een basis om op verder te bouwen. Ook bij Racing Genk is een duidelijke evolutie merkbaar onder Maes, dat volgend seizoen hoe dan ook een outsider wordt voor de titel.

Stijn Vreven (W-Beveren)
Francky Dury (Zulte Waregem)
Yves Vanderhaeghe (KV Oostende)
Peter Maes (Racing Genk)
Yannick Ferrera (Standard)
Patrick De Wilde (KV Kortrijk)
Glen De Boeck (Moeskroen-Péruwelz)
Georges Leekens (Lokeren)
Felice Mazzu (Charleroi)

Twijfelgevallen

Het hoeft niet te verbazen dat de twijfelgevallen bij de titelkandidaten zitten. Hasi moet zijn vel redden met een paars-witte triomf, terwijl Preud'homme enkele weken geleden met de nodige geheimdoenerij toegaf dat zijn besluit voor volgend seizoen al vastligt. Vanhaezebrouck voor wie veel interesse is, houdt dan weer alle opties open. Net als Jankovic die op interesse kan rekenen van verscheidene teams.

Besnik Hasi (Anderlecht)
Michel Preud'homme (Club Brugge)
Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)
Aleksandar Jankovic (KV Mechelen)

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.