BV-fan hoopt dat goed bevriende Preud'homme naast hem plaatsneemt: "Hopelijk zitten we achter glas, anders krijgen we een lading bier over ons heen"

16 april 2016 08:00

De klepper tussen Anderlecht en Club Brugge laat niemand onberoerd, ook niet in BV-land. Charles Domburg, zanger van The Magical Flying Thunderbirds en trouwe supporter van de Belgische recordkampioen, kijkt met vertrouwen en enkele héérlijke verhalen vooruit.

De frontman van de populaire muziekgroep supportert al van kindsbeen af voor paars-wit en maakte talloze toppers tegen Club mee, zoals in december nog de sensationele 1-4-zege. "Ik was er te gast met collega-zanger Wim Soetaer en enkele andere, minder fervente, fans die de gebruiken in een gemengd supportersvak niet kenden."

In de tweede helft zijn we iets gaan drinken... buiten Brugge - Charles Domburg

Bij de 0-1 hielden ze zich nog in, maar bij de 0-2 sprongen ze allemaal recht. Toen was het kot natuurlijk te klein. Onder begeleiding zijn we tijdens de rust uit het stadion gevlucht. We wilden de Club-fans niet uitdagen, maar sommigen onder ons wisten gewoon niet beter. Wat we tijdens de tweede helft nog deden? We zijn iets gaan drinken... buiten Brugge." (lacht)

De verbondenheid met Anderlecht is groot bij Charles. "Een jaar of zeven geleden mocht ik voor een VTM-programma de troepen van toenmalig coach Frankie Vercauteren onder handen nemen. Ik had niet het juiste schoeisel bij en Nicolas Frutos was de enige met mijn maat. "C'est bon Charly, je mag mijn schoenen aantrekken, riep hij me toe. Ik liet ze toerkes rond het veld lopen en push ups uitvoeren als ze niet luisterden. Tegen het middaguur wilden ze allemaal op mijn bakkes slaan."

Zondag wacht de bittere ernst, want Anderlecht moet winnen om de titelrace helemaal open te gooien. "Dit is een match van erop of eronder. Het is een klassieker. De spanning zal hoog oplopen. Ik verwacht dat ze snel druk zetten, vlug scoren en dat we uiteindelijk met 4-0 winnen."

Tegen het middaguur wilden alle spelers op mijn bakkes slaan - Charles Domburg

En wie weet neemt Michel Preud'homme wel plaats naast Charles? "Michel en ik zijn goed bevriend. Zo gaan we soms eens golfen samen. Het zou goed kunnen dat hij naast mij plaatsneemt, maar dan hoop ik dat we achter glas zitten. Anders vrees ik dat we sowieso een lading bier over ons heen krijgen." (lacht)

Diederik Geypen

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.