Lokeren is leider in PO2, maar Odoi stoort zich aan laksheid ploegmaats: "Als wij onze poule winnen, is dat een grote mirakel dan de titel van Gent"

16 april 2016 23:06

Sporting Lokeren haalde het zaterdagavond met het kleinste verschil van STVV. Door de nederlaag van KV Mechelen prijkt de ploeg van Georges Leekens aan de leiding in zijn poule van play-off 2. Maar het spelpeil van de Waaslanders? Dat is allesbehalve goed...

Denis Odoi – de verdediger heeft altijd het hart op de tong – was mans genoeg om dat toe te geven. “Dit was een draak van een match, hé… Ik kan hier eigenlijk niet veel meer over zeggen. Het is spijtig voor onze supporters. Dat zij hiervoor naar het stadion moeten komen… Ze waren niet tevreden en dat begrijp ik.”

"Sommigen zijn fysiek niet op niveau" - Denis Odoi

“We brachten gewoon te weinig. Hoe dat komt? Volgens mij zijn sommige spelers fysiek onvoldoende op niveau. En dan is het normaal zeker als het stilvalt na 70 minuten spelen?”, vroeg de vleugelback zich luidop af.

Misschien ligt het ook aan de competitieformule, Dennis. Play-off 2 is niet bepaald sexy te noemen. “Het klopt dat het niet eenvoudig is om je op te laden voor play-off 2. Maar eerlijk? Sommige spelers konden zich vanaf januari precies al niet meer opladen. Het is aan anderen (Odoi doelt op het bestuur, nvdr.) om hier conclusies uit te trekken. Dat is mijn werk niet.”

Het mirakel van Lokeren?

Ondanks het feit dat Lokeren het niet geweldig doet, kunnen de Waaslanders alsnog hun poule winnen. “Ja, dat klopt… En wat ik nu ga zeggen meen ik oprecht: als wij onze groep winnen, dan is dat een groter mirakel dan de titel van AA Gent vorig jaar.”

“Het is een mentale kwestie. Als prof moet je jezelf pijn kunnen en willen doen. Het kan zijn dat je moet bent, ik was ook moe… Maar ik kan het toch nog opbrengen om een sprintje te trekken. Sommige andere spelers doen dat ook, maar we zijn niet met elf die dat doen", besloot een aangeslagen, maar tegelijkertijd goudeerlijke Odoi.

Timothy Collard

Sporting Lokeren \\ STVV
 
 
Reacties.