'De wet van '78', Anderlecht en Club Brugge gruwelen ervan

19 april 2016 13:25

Vandaag werd gezegd dat de entourage van Leandro Trossard 'de wet van '78' als ultieme oplossing wil gebruiken om de speler weg te krijgen bij Genk. Dat werd daarna ontkend, maar in ieder geval is het geen goeie uitweg. Want zo verbrand je de carrière van een speler voor ze goed en wel begonnen is.

Vraag maar eens rond bij topclubs: wie wil een speler die via die wet zijn contract bij een club verbroken heeft? "Wie zegt dat hij dat later bij ons ook niet gaat doen", klonk het twee zomers geleden nog bij Herman Van Holsbeeck toen ze de Braziliaan Kanu, ex-speler van Standard, in beeld hadden.

Zowel Anderlecht als Club Brugge houden ook de verrichtingen rond Trossard in het oog, maar zouden hun handen direct van de zaak afhouden als er effectief 'de wet van '78' gebruikt wordt.

Gruwel

In voetballand bestaan er in bestuurskamers geen andere vier woorden die zoveel gruwel opwekken. Een speler die zich daaraan bezondigt, is voor grote clubs al bijna afgeschreven. Ze zullen dus best nog drie keer nadenken vooraleer het effectief uit te voeren. Natuurlijk wordt het gebruikt als pressingsmiddel, maar Genk gaat zich alvast niet laten doen.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ OH Leuven
 
 
Reacties.