Maes kijkt met grote ogen naar blauw-zwart toneelstuk: "Preud'homme bespeelt alles op een meesterlijke manier, tot schorsingsprocedures toe"

19 april 2016 09:59

Peter Maes ontvangt woensdagavond Club Brugge in de Cristal Arena. Eén ding is zeker: de coach van KRC Genk zal het spelletje van Club Brugge niet meespelen. Maar dat wil niet zeggen dat hij geen fan is van de meesterlijke zetten van Michel Preud'homme.

Michel Preud'homme zal het zelf dan wel niet graag horen, maar de Luikenaar is dezer dagen toch een referentie voor de Belgische coaches. Ook Peter Maes kijkt met veel belangstelling naar de aanpak.

"Ik vind het fantastisch wat Preud'homme heeft gecreëerd bij Club Brugge", vertelt de coach van de Smurfen in Het Laatste Nieuws. "Club had die grinta en gedrevenheid nodig om in de juiste flow voor de titelstrijd te komen."

Club had die grinta en gedrevenheid nodig om in de juiste flow voor de titelstrijd te komen - Peter Maes

"Michel bespeelt alles op een meesterlijke manier, tot schorsingsprocedures toe. (glimlacht) En hij zal het fantastisch gedaan hebben als hij de titel pakt. Dan heeft hij alles gewonnen in België."

Toneelstuk

Nochtans ergeren een pak tegenstanders zich aan het feit dat de volledige blauw-zwarte bank rechtveert bij een fout. "Ik bekijk het als één groot toneelstuk", besluit Maes. "Dat hoort erbij. Ik ben er zelf ook niet vies van."

Redactie

Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
Reacties.