Club-supporters lachen titelstress (nu nog) weg: "Het zijn geen jonkies meer"

20 april 2016 08:53

Leider Club Brugge zag na het verlies op Anderlecht zijn voorsprong krimpen tot een punt. Vorig jaar begon 'Blauw Zwart' ook als leider aan de play-offs, maar verspeelde toen de eerste plaats aan KAA Gent. Is er titelstress in Brugge? Volgens de harde kern alvast niet: "Het zijn geen jonkies meer."

De strijd om de titel ligt volledig open. Leider Club Brugge neemt het op tegen ploeg in vorm Racing Genk, tweede plaats Anderlecht gaat op bezoek bij KAA Gent. De stress begint toe te nemen, wij gingen eens polsen hoe het zit bij de supporters van Blauw Zwart.

Karakter

"Het karakter van de ploeg stelt me wel gerust", zegt Marc Van Campenhout van supportersclub The Bluestars. "We missen gewoon wat efficiëntie voor doel, Anderlecht is momenteel dodelijker op het moment van de waarheid. Maar ik maak me geen zorgen, ik zie ons dit jaar niet bezwijken onder de druk."

Grote wedstrijd in Genk

Volgens Rik Delva van supportersclub Club28Ieper zal veel afhangen van de komende wedstrijd in Genk: "Ik zei voor de play-offs al dat als we na vier wedstrijden nog aan de leiding staan, we kampioen zullen spelen."

"Als wij verliezen in Genk en Anderlecht wint in Gent, gaat dat wel een mentale klap zijn. Maar het zijn ervaren profs hé, het zijn geen jonkies meer", aldus Delva.

"Het gaat moeilijk worden op Genk", waarschuwt Van Campenhout. "Zij zijn momenteel de sterkste ploeg van de play-offs, de enige die hun vorm haalt."

Morgenavond is het zover, volg hier de live-verslag van Racing Genk - Club Brugge.

Redactie

Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
Reacties.