In België ligt de strijd weer open, maar ook in deze Europese competities is de spanning te snijden

21 april 2016 19:28

In België ligt de strijd om de titel weer open. Club Brugge, Anderlecht, Gent en Genk staan allemaal binnen vijf punten. In welke andere Europese competities is de spanning nog te snijden?

Premier League

In de Premier League ging het lange tijd tussen meerdere ploegen, maar ondertussen is het een tweestrijd geworden. Na 34 speeldagen heeft Leicester City 73 punten, Tottenham Hotspur staat daar vijf punten achter. Halen de Belgen van de Spurs het met nog vier wedstrijden te gaan of maken Claudio Ranieri en co het sprookje waar voor Leicester?

Primera Division

Voor de lente begon, leek de titel al binnen voor Barcelona. Maar na een heel slechte reeks, die begon op 20 maart met het 2-2-gelijkspel tegen Villarreal, is alles terug mogelijk. De grote drie uit Spanje staan terug op een zakdoek, met 79 punten voor Barça en Atlético Madrid en 78 voor Real Madrid.

Primeira Liga

In Portugal gaat het voor de titel tussen de twee grote teams uit Lissabon. Voorlopig heeft Benfica 76 punten, twee meer dan stadsrivaal Sporting. De derde grootheid, Porto, staat al op tien punten van Sporting. Braga staat daar nog eens tien punten achter.

Eredivisie

Ook bij onze noorderburen is het spannend. Daar zorgen Ajax en PSV voor de tweestrijd. Na 32 wedstrijden hebben ze allebei 78 punten. Indien dit zo blijft beslist eerst het doelpuntensaldo over de titel, vervolgens het aantal gemaakte doelpunten en dan de onderlinge resultaten.

Russische Premier League

Nog zes speeldagen voor de boeg in Rusland en nog vijf titelkandidaten. Aan kop het verrassende Rostov met 48 punten, een team dat vorig jaar nog degradatievoetbal moest spelen. Daarna volgen CSKA Moskou met 47 en Zenit Sint-Petersburg met 46 punten. Lokomotiv Moskou en Krasnodar doen ook nog mee, zij staan allebei vijf punten achter de leider.

Waar is het niet spannend?

In sommige landen is het dan weer elk jaar hetzelfde. In Frankrijk zegeviert PSG, in Griekenland wint Olympiakos en in Schotland is Celtic nogmaals op weg naar de titel. En tenzij Bayern München en Juventus nog een inzinking 'à la Barcelona' krijgen, zullen ook zij weer met de hoofdprijs gaan lopen in de Bundesliga en de Serie A.

Maarten Pottie

Premier League \\ La Liga \\ Nederlandse Eredivisie \\ PSV \\ Ajax \\ Tottenham \\ Sporting Lissabon \\ Barcelona \\ Atlético Madrid \\ Real Madrid \\ Leicester City \\ Lokomotiv Moskou \\ CSKA Moskou \\ Zenit St Petersburg \\ Rostov FK \\ Krasnodar \\ Benfica
 
 
Reacties.