Opvallend rijtje! Deze doelmannen hebben elders altijd een basisplaats, maar zitten bij hun Belgische club gewoon op de bank

22 april 2016 20:13

Het is money time. In play-off 1 strijden de teams om titel en Europese tickets, terwijl sommigen zelfs in play-off 2 nog voorzichtig dromen. Een opvallende vaststelling: een pak topdoelmannen zitten ondertussen op bank.

Het is opvallend hoeveel doelmannen - topdoelmannen naar Belgische normen - er dezer dagen op de bank zitten bij hun club. Stuk voor stuk jongens die elders wel quasi altijd de nummer één zouden zijn.

Laszlo Köteles (KRC Genk)

Laszlo Köteles is misschien wel de meest opvallende naam in het rijtje. De Hongaar was de voorbije seizoenen een vaste waarde bij KRC Genk, maar werd door Marco Bizot naar de bank verdrongen.

Sammy Bossut (Zulte Waregem)

Twee jaar geleden behoorde Sammy Bossut nog tot de WK-selectie van de Rode Duivels, maar anno 2016 zit hij op de bank bij Zulte Waregem. Het is namelijk Kenny Steppe die de voorkeur krijgt.

Barry Boubacar Copa (Sporting Lokeren)

86 A-caps voor Ivoorkust én een schat aan ervaring, maar Barry Copa moet Davino Verhulst voor zich dulden op Daknam. De Afrikaan is dan wel een beetje gek, maar een pak eersteklassers zouden hun polletjes kussen met hem onder de lat.

Parfait Mandanda (Sporting Charleroi)

Parfait Mandanda stond dan wel altijd in de schaduw van grote broer Steve, maar hij maakte wel naam voor zichzelf bij Sporting Charleroi. De doelman droeg de aanvoerdersband, maar dan pikte Nicolas Penneteau zijn plaats in.

Davy Roef

Davy Roef heeft nu wellicht al meer Champions League-wedstrijden op zijn naam staan dan de bovengenoemde jongens samen. Eén van dé absolute toptalenten van Neerpede, maar bij RSC Anderlecht in de schaduw van Silvio Proto.

Darren Keet

Het heeft veel met play-off 2 en met het ten einde lopen van zijn contract te maken, maar Darren Keet speelt niet meer bij KV Kortrijk. Wedden dat de Zuid-Afrikaan snel een nieuwe (Belgische) ploeg zal vinden?

Wouter Biebauw

Wouter Biebauw kwam over van KV Mechelen, maar botste bij KV Oostende op Didier Ovono. De West-Vlaming kwam niet verder dan enkele vervangbeurten toen laatstgenoemde in de lappenmand lag.

Cédric De Volder

Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.