Steun voor ongelukkige Meunier: "Hij is té goed en té belangrijk om naast de ploeg te vallen"

22 april 2016 16:30

Thomas Meunier werd de voorbije dagen overladen met alle zonden van Israël. De rechtsachter van Club Brugge kende tegen KRC Genk een erg ongelukkige wedstrijd, maar dat is geen reden om aan zijn kwaliteiten te twijfelen. Toch?

Geen échte verdediger

“Die jongen krijgt nu heel erg veel over zich heen. Maar in mijn ogen is het een beetje een samenloop van omstandigheden”, zegt Franky Van der Elst in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik heb het gevoel dat hij sinds zijn laatste langdurige afwezigheid, niet 100 procent fit is.”

“Iets anders dat af en toe de kop opsteekt bij Meunier, is het feit dat hij van nature geen verdediger is. Dat zie je soms wel in zijn spel. Ik herinner me dat het eens opviel in een oefenmatch bij de Rode Duivels en ook tegen Anderlecht zag je dat.”

Met een transfer bezig?

Sommigen verwijten Meunier dat hij bezig is met een transfer. “Dat geloof ik niet. Die jongen is nuchter genoeg om op dit moment enkel en alleen met Club Brugge bezig te zijn. Hij wil liefst van al ook gewoon de titel pakken met blauw-zwart.”

“Sommige supporters verwachten misschien gewoon iets te veel van Meunier en bij uitbreiding de volledige ploeg. Net omdat ze zó graag eindelijk die titel eens willen pakken. Ze zijn keihard, maar het is niet eerlijk om het verlies tegen Genk zomaar op Meunier af te schuiven.”

Te weinig concurrentie?

Langs de andere kant hoeft Meunier ook niet meteen te vrezen voor zijn plaats in de ploeg. “Club heeft op de positie van Meunier nog een ervaren pion en een aanstormend talent Het is dan ook niet fair ten opzichte van de Fauw en Cools om te zeggen dat zij geen concurrentie zijn voor Meunier. Maar… In deze fase van de competitie – waar de prijzen worden uitgedeeld – is het logisch dat Meunier in de ploeg staat.”

"Preud'homme zal er nog niet eens aan denken om Meunier uit de ploeg te zetten" - Franky Van der Elst

“Ik hoop voor hem en Club Brugge dat ze hun dosis pech nu hebben gehad. Thomas Meunier kan zijn ploeg absoluut veel bijbrengen. Hij is fysiek ijzersterk, kan zijn tegenstander overvleugelen en noem maar op.”

“Ik denk dan ook niet dat Preud’homme Meunier nu uit de ploeg zal zetten. Dat zal Michel zelfs niet overwegen. Meunier is té goed en té belangrijk voor deze ploeg om hem nu zomaar opzij te schuiven. Die jongen moet vertrouwen krijgen. Zeker nu”, besluit Van der Elst.

Timothy Collard

Club Brugge
 
 
Reacties.