Het grote voordeel van KRC Genk ten opzichte van Club, Anderlecht en Gent

23 april 2016 14:36

Racing Genk draait op het juiste momenten op volle toerental. De Smurfen spelen het beste voetbal in play-off 1 en daar is het mentale aspect wellicht niet vreemd aan.

Club Brugge, AA Gent en Anderlecht hebben één ding gemeen: alledrie begonnen ze aan de play-offs met grote verwachtingen, met titelambities. Het zorgt voor druk in de 3 kampen en dat kan verlammend werken op het veld.

Niets van dat bij KRC Genk. In Limburg was men al blij dat men play-off 1 mocht spelen en is er geen sprake van druk. "Alle druk ligt bij de ploegen boven ons", zo verwoordt Thomas Buffel het.

Wij beleven plezier op het veld - Thomas Buffel

En die mindset lijkt in het voordeel van Genk te spelen. Peter Maes slaagt erin zijn jongens vrijuit en met veel vertrouwen te laten voetballen. Het resultaat spreekt voor zich: 9 op 12 en enkel onderuit op het veld van Anderlecht na een onvoorstelbare blunder van doelman Bizot.

"Wij willen tonen dat we een goede ploeg zijn en we beleven plezier op het veld. De ploegen boven ons voelen de hete adem van ons. De druk ligt bij hen", besluit Buffel.

Ploegmaat Jere Uronen treedt hem volmondig bij. "Ik geniet van de wedstrijden in play-off 1. Je weet nooit hoeveel van zulke matchen je nog zal spelen in zo'n fantastische sfeer. Ik heb tegen Club Brugge alles gegeven en ik vond het spijtig dat de match gedaan was."

KRC Genk \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.