Maes spreekt klare taal: "Genk is geen titelkandidaat"

23 april 2016 10:00

Racing Genk is momenteel dé ploeg van de play-offs. Ze haalden afgelopen drie wedstrijden 9 op 9 en scoorde maar liefst tien keer. In de play-offs is alles mogelijk, maar aan een titel wil trainer Peter Maes niet denken: "Wij zijn daar echt niet mee bezig."

Peter Maes is een tevreden man en heeft er alle recht op. Racing Genk vloerde leider Club Brugge met een indrukwekkende 4-2 en staat nog maar vijf punten verwijderd van de eerste plaats. Toch blijft de doelstelling van de Limburgers onveranderd: "Wij vechten nog altijd voor de derde plaats, dat is ons doel. Wij zijn geen titelkandidaat", aldus een realistische Maes.

Wie luchtkastelen bouwt zal bedrogen uitkomen -Peter Maes

Racing Genk speelt het meest aantrekkelijk voetbal van de play-offs. De supporters hebben honger naar meer en geloven dat een titel niet uit de lucht zou zijn gegrepen. Peter Maes blijft koel onder de prestaties. "Wie luchtkastelen bouwt zal bedrogen uitkomen", waarschuwt de ex-doelman.

0 op 6 tegen AA Gent

AA Gent is de enige ploeg in de Jupiler Pro League tegen wie Genk geen punten heeft kunnen pakken. Trainer Maes is op zijn hoede: "Deze wedstrijd wordt nog moeilijker als die tegen Brugge", waarschuwt hij. "Het zal op de scherp van de snede zijn. Gent is weer gefocust, tegen Anderlecht zag je op momenten hun niveau van de heenronde. "

Mits winst kan Racing Genk over AA Gent springen naar de derde plaats.

Sean Raab

KRC Genk \\ KAA Gent
 
 
Reacties.