Bezoekende coach nu al duidelijk: "Club Brugge snakt naar de titel en is en blijft favoriet"

23 april 2016 15:20

Het blijft maar puzzelen voor Francky Dury. Op dit moment heeft hij in de verdediging echt geen keuzes meer: Mendy en Lepoint zullen centraal achterin een gelegenheidsduo moeten vormen. Al hoeft dat geen slechte zaak te zijn.

Diallo, Baudry, Sami, D’Haene en Essikal. Vijf verdedigers die – net als Brebels, Aneke en Bostyn – buiten strijd zijn voor de match op Jan Breydel. Zijn nog fit en staan dus in de basis: Verboom, Mendy, Lepoint en Dalsgaard.

En toch hoeft een centraal duo Mendy – Lepoint niet noodzakelijk echt slecht nieuws te zijn. Dury maakte zich dit seizoen verschillende keren misbaar over hoe zijn defensie te vaak in een duel ging om het te winnen, in plaats van ervoor te zorgen het duel zeker niet te verliezen.

Christophe kan veel oplossen met routine, Mendy heeft goede mentaliteit - Francky Dury

Een wezenlijk verschil en Christophe kan veel oplossen vanuit routine en Mendy heeft goede mentaliteit - Francky Durymisschien wel iets waar in Brugge minder problemen zullen mee zijn. “Christophe kan veel oplossen vanuit zijn routine”, klonk het al. “Met hem zouden we de doelpunten tegen Racing Genk misschien niet hebben geslikt.”

En Mendy? “Die heeft de goede mentaliteit”, aldus Dury. “Al wordt het in Brugge natuurlijk nooit makkelijk, want zij blijven favoriet voor de titel. Daar heeft de recente 0 op 6 wat mij betreft niets aan veranderd. Ze snakken naar de titel en dat kan enthousiasme opwekken.”

Aernout Van Lindt

Club Brugge \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.