Belangrijk weekend voor Essevee met oog op Super League: "Daar hangt het vanaf"

23 april 2016 12:05

De vrouwen van Zulte Waregem hebben er een erg goed seizoen opzitten in de Belgische eerste klasse. Met nog twee speeldagen voor de boeg eindigen ze quasi zeker op de tweede plaats. Als beste A-ploeg na Standard B wenkt de Super League.

Zulte Waregem speelde in de begintijden van de BeNe League mee op het hoogste niveau en had met onder anderen Jana Coryn, Tessa Wullaert en Silke Demeyere een resem huidige Red Flames in de rangen. De Super League werd dit seizoen niet ingestapt, omdat de club gestaag wilde groeien.

"We hebben in ieder geval de intentie om een licentie aan te vragen voor de Super League", gaf coördinator vrouwenvoetbal Luc Declercq drie maanden geleden al aan bij Voetbalkrant.com. Ondertussen is sportief alvast de doelstelling bereikt: als de club een licentie aanvraagt (en krijgt), is promotie een feit.

Je bent niet elk jaar zeker van deze kans

Veel zal afhangen van welke speelsters uiteindelijk kunnen worden aangetrokken door Essevee. Op dat gebied is dit weekend een belangrijk weekend: als er een aantal speelsters tekenen voor volgend seizoen, dan kan het team zeker competitief zijn in de Super League.

Bij Zulte Waregem beseffen ze wel dat het een unieke kans is: "Je bent niet elk jaar zeker dat je in de top-3 kan eindigen in eerste nationale en de kans kan krijgen om naar de Super League te gaan", klinkt het. "Dus willen we er wel iets van maken."

Aernout Van Lindt

Zulte Waregem
 
 
Reacties.