Thomas Buffel na ontluisterende nederlaag tegen tien man: "Twee dubieuze fases beslissen de match"

24 april 2016 22:40

Thomas Buffel was na de 1-2 nederlaag van Racing Genk tegen AA Gent uiteraard erg teleurgesteld. Van het swingende Genk van tegen Club schoot amper iets over. Zelfs tegen tien Gentenaars.

Over twee fases zal nog duchtig nagekaart worden. Kenny Saief kwam wild in bij Dewaest, maar raakte de verdediger schijnbaar niet. Ook Genk had recht van klagen. Depoitre ging wel heel gemakkelijk neer in de zestien en zorgde zo voor de Gentse zege.

"Het is jammer dat het zo moet gebeuren, we krijgen een stomme penalty tegen", aldus Thomas Buffel achteraf. "Twee dubieuze fases beslissen de wedstrijd, eerst die rode kaart voor hen en dan de penalty."

Onze backs moesten hoger spelen, zo konden we Gent niet pijn doen -Thomas Buffel

Tegen tien man had Genk het al veel eerder moeten kunnen uitspelen, maar de aanvallen liepen te vaak spaak. "Gent hield het goed gesloten. Ik en Bailey moesten het veld breed houden, maar er werd veel te traag van flank gewisseld."

"Eigenlijk moesten de backs hoger komen om zo Gent pijn te doen, maar dat lukte ons niet." Buffel kreeg zelf nog een grote kans, maar zag die op de lijn gered worden door Asare. "Ik bekeek het op het grote scherm, het was echt een scherpe hoek."

Sander De Graeve

KRC Genk \\ KAA Gent
 
 
Reacties.