Einde seizoen en er komt een serieus talent bovendrijven bij STVV

25 april 2016 12:46

Bij STVV zijn er een paar jongens die voor een nieuw contract spelen. Onder hen Iebe Swers, de 19-jarige rechterwinger van de Kanaries. Wat hij tegen Lokeren liet zien rechtvaardigt in ieder geval een nieuwe verbintenis.

Swers is een snelle flankspeler met een goeie voorzet in de voeten. Zaterdag leverde hij een assist af. Een zware blessure hypothekeerde heel zijn seizoen, maar nu komt hij misschien net op tijd boven water drijven. "Het gaat beter en beter", zei Swers zelf. "Het is mijn eerste seizoen in eerste klasse en ik moest lang wachten na die blessure. Nu wacht ik op STVV, we zullen wel zien."

Je kan hem niet vergelijken met jongens die al 25 matchen speelden, voor hem was het zijn derde - Chris O'Loughlin

Zijn huidige coach, Chris O'Loughlin, is overtuigd van zijn kunnen. "We zien nu zijn kwaliteiten, maar het was voor hem niet makkelijk. Je kan hem moeilijk vergelijken met jongens die al 25 matchen gespeeld hebben dit seizoen. Voor hem was het zijn derde."

"Hij doet het heel goed en neemt zijn tijd. Ik ben heel blij voor hem", aldus de coach die volgend seizoen geen deel meer uitmaakt van de plannen van STVV. "Of ik STVV zou aanraden hem te houden? Ik ga daarin voorzichtig zijn, maar hij heeft het potentieel. We zien dat hij het kan."

Johan Walckiers

STVV
 
 
Reacties.