Peter Maes geeft toe: "We hebben een les geleerd"

25 april 2016 11:16

Gent ging voor het eerst sinds november onderuit in eigen huis. Door een strafschop in de 92e minuut dan nog wel. Peter Maes zag dat Gent volwassener voetbalde, maar feliciteerde toch zijn spelers.

"Ik heb mijn spelers gefeliciteerd voor hun fantastische week", verraste Peter Maes na de nederlaag tegen AA Gent. "Ze hebben alles gegeven en goed voetbal gebracht. We zaten tot de 92e minuut op schema."

Toch sloot de oefenmeester de ogen niet voor de tekortkomingen van zijn team. Genk kon tegen tien Gentenaars zijn wil niet opleggen. "Na die rode kaart hebben wij geforceerd gevoetbald. We hebben te vaak uit de organisatie gelopen. De tweede helft was heel moeilijk voor ons."

We hebben te veel risico's genomen - Peter Maes

"Gent ging ver leunen en dan was het moeilijk om de openingen te vinden. We moeten niet te veel willen, we hebben te veel risico's genomen om die overwinning proberen te pakken."

"We hebben een les geleerd en die is dat we altijd vanuit de organisatie moeten voetballen. Je zag dat er bij Gent toch meer maturiteit in het elftal zit."

Robby Morren

KRC Genk \\ KAA Gent
 
 
Reacties.