Neto sprak even met de bal voor zijn belangrijke strafschop: "Zorg dat je erin vliegt, anders zie ik er stom uit"

25 april 2016 08:26

Renato Neto trapte, een jaar en een kleine maand na de Gentse titelmatch, opnieuw een belangrijke penalty feilloos binnen. Hij had er wel een tête à tête met de bal voor nodig.

"Ik nam de bal in mijn handen en zei: 'Zorg maar dat je erin vliegt, anders ben ik de pineut'. Het was een belangrijke, zo helemaal op het eind van de match", aldus de glunderende centrale middenvelder van AA Gent.

Vorige week was Kenny Saief nog de aangeduide man, maar die zat al met rood in de douche. "Sven kwam bij mij en zei dat ik mocht trappen. Ik heb het nog aan enkele anderen gevraagd, want je bent tenslotte één team en iedereen kan een penalty trappen." Een klein contrast met een zekere Diaby dus.

Vorig jaar zorgde hij voor de titel met de strafschop tegen Standard, nu bracht hij Gent opnieuw in de titelrace. Gent had opvallend weinig problemen met de Genkse aanvallen, zelfs met tien. "Vanaf de rode kaart van Kenny wisten we dat we vol aan de bak moesten."

"We werken heel hard voor elkaar, maar we hebben het al gedaan met tien man, onder meer tegen Lyon." Ook de rol van Depoitre was belangrijk. "Hoeveel ballen heeft hij niet bijgehouden voorin? Matz kon er gewoon een trap op geven in zijn richting."

Sander De Graeve

KRC Genk \\ KAA Gent
 
 
Reacties.