Anderlecht-icoon verrast: "Club Brugge had dat speelschema nooit mogen aanvaarden"

26 april 2016 15:48

Club Brugge staat ook na speeldag vijf in play-off 1 nog steeds aan de leiding. En dat ondanks het feit dat het programma van blauw-zwart drie zware uitwedstrijden tijdens de eerste vier speeldagen telde. Volgens Paul Van Himst - Anderlecht-icoon - had Club dat nooit mogen accepteren.

“Als ik van Brugge was geweest, dan had ik dat programma, met drie uitmatchen bijna vlak na elkaar, nooit aanvaard. Je zou kunnen zeggen dat ze thuis alles kunnen goedmaken, maar dat klopt niet. Als Anderlecht als eerste in het klassement daar komt spelen, moet Brugge risico’s nemen om te winnen”, aldus Van Himst in Humo.

Maar ook na dat moeilijke schema – met uitmatchen bij Oostende, Anderlecht en Genk – staat Club Brugge nog aan de leiding. “Je voelt aan alles dat Club Brugge onder hoogspanning staat”, zegt Van Himst nog.

"Zenuwachtigheid en stress kunnen Club Brugge de titel kosten" - Paul Van Himst

“Wat wil je, met de enorme inspanningen die Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert hebben geleverd. En hoe lang is het al geleden dat ze kampioen hebben gespeeld? Nú moet het gebeuren, maar als het van moeten is, beginnen er andere zaken te spelen. Zenuwachtigheid en stress kunnen hen zeker de titel kosten”, besluit de ex-speler van Anderlecht.

Timothy Collard

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.