AA Gent houdt de druk ver weg bij ruwe diamant die op interesse van Chelsea, Club en Anderlecht kon rekenen

26 april 2016 08:00

KAA Gent heeft met Glenn Diedhiou een goudklompje in handen. De amper 14-jarige jeugdspeler van de regerende kampioen ziet zijn toekomst voorlopig nog steeds in de Arteveldestad. En daar wil Gent liefst niet zo snel verandering in zien komen...

Bij de Buffalo’s praten ze dan ook niet zo graag over hun ruwe diamant. “Dat Diedhiou een uitzonderlijk talent is? De mensen zeggen dat, hé”, blijft Manu Ferrera, directeur van de Gentse jeugd op de vlakte. “Die jongen is amper 14 jaar oud, hij is nog veel en veel te jong om nu al in het nieuws te komen.”

“We beschikken bij AA Gent over heel wat getalenteerde jeugdspelers. Glenn is één van die spelers. Maar meer niet”, houdt Ferrera de druk verstandig ver weg van Diedhiou en diens entourage.

"We kunnen sinds een jaar of twee nóg beter werken" - Manu Ferrera

Maar het feit dat Diedhiou de voorkeur gaf aan een verlengd verblijf bij Gent, wil wel iets zeggen. “Er is hier altijd al goed werk geleverd, maar sinds een jaar of twee zijn er ook meer financiële middelen voorhanden om nóg beter te doen.”

“Vroeger vertrokken sommige jeugdspelers naar Club Brugge, Anderlecht of andere ploegen, maar nu is dat niet meer het geval. Andere Belgische clubs kunnen jeugdspelers niets extra aanbieden in vergelijking met wat wij hen kunnen aanbieden”, besluit Ferrera.

Onlangs lieten we Manu Ferrera uitgebreid aan het woord over de jeugdwerking bij AA Gent. Dat artikel kan u hier nog terugvinden.

Redactie

KAA Gent
 
 
 
Reacties.