Ex-coach van Genk is scherp: "Als je naar de top wil, zal dat niet gebeuren met Bizot"

26 april 2016 11:15

KRC Genk leek even een outsider voor de titel in de Jupiler Pro League, maar het zal mogelijk pas volgend seizoen zijn dat de Limburgers echt een gooi naar het kampioenschap kunnen doen. Al moet er dan nog wel het een en ander veranderen volgens Sef Vergoossen.

De voormalige coach van Genk heeft toch twijfels bij de huidge ploeg… En dan vooral bij de doelman. “Genk brengt op dit moment fris en gretig voetbal. Het is attractief en dat maakt het leuk om naar te kijken. Als het loopt, dan is één aanval van Genk gevaarlijker dan vier aanvallen van een ander team.”

“Maar leuk voetbal volstaat niet om mee te doen voor de titel. Willen ze dat doen, dan zullen ze toch nog een aantal stappen moeten zetten. Als je naar de top wil, dan zal dat niet gebeuren met Marco Bizot in doel", is Vergoossen hard in Het Laatste Nieuws.

Pieken en dalen

“Een doelman moet rust uitstralen en dat doet hij niet. Bizot kan fantastische reddingen verrichten, maar er zitten gewoon te veel pieken en dalen in zijn spel”, besluit Vergoossen.

Timothy Collard

KRC Genk
 
 
Reacties.