Gent helemaal terug in de race: "Aan het eind van de play-offs, dán moet je in vorm zijn"

26 april 2016 18:09

AA Gent won in de absolute slotseconden met tien man op bezoek bij Racing Genk. Een penalty van Neto deed de Limburgers de das om en bracht Gent helemaal terug in de titelstrijd.

"We hadden niet verwacht hier te winnen", gaf matchwinnaar Neto eerlijk toe. Ook Sven Kums was onder de indruk van de Gentse prestatie. "We wonnen met tien man op Racing Genk, vooraf toch dé ploeg in vorm. Dit is een enorme boost."

We weten wet we moeten doen, maar ook hoe moeilijk het wel niet is -Renato Neto

Zeker na het slippertje van Anderlecht op Oostende lijkt Gent nu de beste papieren te hebben om favoriet Club Brugge het vuur aan de schenen te leggen. Maar dan moet het absoluut winnen op Anderlecht dit weekend en volgende week thuis tegen Club.

"We weten maar al te goed wat we moeten doen", aldus Neto. "Maar we weten ook hoe moeilijk het is. We staan nog steeds drie punten, eigenlijk vier, achter op Club We moeten die twee matchen winnen."

Kums ziet vooral de Gentse vorm in stijgende lijn gaan. "Op het einde van de play-offs moet je in vorm zijn. We zijn niet goed begonnen, maar week na week groeien we naar een beter niveau." Toch blijft winnen op Anderlecht geen evidentie. "Anderlecht heeft een tik, maar je ziet hoe snel het kan keren."

Sander De Graeve

KAA Gent
 
 
Reacties.